Main Page | Report Page

 

  Computers Forum Index » Computer Languages (Labview) » Tektronix Oscilloscope TDS 3054B Driver Problem

Author Message
_rodrigo_
Posted: Fri Jan 06, 2006 6:12 pm
 
Hi,
 Currently I am working with a TDS 3054B, it is a digital phosphor oscilloscope. I need to project a vi interface threw LabView 8.0 to remotely control the oscilloscope. I went to the National Instruments Homepage and downloaded the instrument driver:
 
<a href="http://sine.ni.com/apps/we/niid_web_display.download_page?p_id_guid=014E9F890ACE6DA0E0440003BA7CCD71" target="_blank">http://sine.ni.com/apps/we/niid_web_display.download_page?p_id_guid=014E9F890ACE6DA0E0440003BA7CCD71</a>
&nbsp;
&nbsp;It is a Plug and Play (project-style), this project already have the vi that I need to control remotely the oscilloscope threw serial interface.
&nbsp;This project has the following overview:
Instrument Driver Technology: LabVIEW Plug and Play (project-style) Manufacturer: Tektronix Supported Language(s): LabVIEW 8.0 Supported Model(s): Tektronix TDS 3012, 3012B, 3014, 3014B, 3024B, 3032, 3032B, 3034, 3034B, 3044B, 3052, 3052B, 3054, 3054B, 3064B Model(s) Tested: TDS 3054, TDS 3054B, TDS 3064B Interface(s): GPIB, Serial, Ethernet Firmware Revision Tested: v3.26, v3.35 (TDS 3064B only)
&nbsp;
&nbsp;It support my oscilloscope model but it was not tested on my model.
&nbsp;
&nbsp;I opened the project in LabView 8.0 and this project has 3 Examples:Tektronix TDS 3000 Series Auto Setup Waveform Acquire.viTektronix TDS 3000 Series Dual channel Waveform Acquire.viTektronix TDS 3000 Series Single channel Waveform Acquire.vi
&nbsp;
&nbsp;I decided to start working on the Tektronix TDS 3000 Series Auto Setup Waveform Acquire.vi. I connected the oscilloscope with my computer threw serial interface, and tested on Max the connect (everything OK!!), then I opened the project and the example Tektronix TDS 3000 Series Auto Setup Waveform Acquire.vi. I run this example and it started to display a waveform but after few seconds it shows the following message:
&nbsp;
Error -1074003951 occurred at Tek TDS 3k Initialize
Possible reason(s):
LabVIEW:&nbsp; (Hex 0xBFFC0011) Identification query failed.---Invalid Response to Instrument ID Query.
&nbsp;
After searching on the ni forums I realized that was a Query problem and it was easy to fix it, I searched the vi that was responsible for this query, the name of the vi is Initialize.vi and is a vi from the public part of the lvlib. I opened this vi and removed the query option.
When I run again the&nbsp; Tektronix TDS 3000 Series Auto Setup Waveform Acquire.vi, it shows a new error message:
&nbsp;
Error -1074002421 occurred at an unidentified location
Possible reason(s):&nbsp;tktds3k GetRawWaveformThe wafeform data returned does not meet the specified format.
&nbsp;
Does anyone has the same problem ? Can anyone help me ?
Regards,
Rodrigo
 
wd8ivl
Posted: Fri Jan 06, 2006 7:12 pm
 
Rodrigo,
&nbsp;
In the tktds3k Initialize.vi, did you just set the ID Query? input to False with a T/F constant, or did you modify the vi.&nbsp; The vi may be looking for the IDN string from the scope, but getting waveform data, which is causing the error.
&nbsp;
I use&nbsp;those VIs with a TDS3012B and LV7 without problems.
&nbsp;
Mike&nbsp;
 
AndrewAlford
Posted: Fri Jan 06, 2006 7:42 pm
 
I use this driver for the TDS3034 scope, I was not completly satisfied with the driver however and modified several of the VI's. The one VI I had issues with was the GetRawWaveform, it is only setput ro retrieve BINARY data from the scope. If you have the scope set up to output ASCII data this VI will Error as it is looking for the specific header in the binary format. The main issue I had with binary format on my scope is for some reason I could not explain the voltage/div value affected the number of sample points the scope returned. I have absolutly NO IDEA why, so I just modified the GetRawWaveform VI to format the ASCII data.
This driver (in my opinion) is not written well and not complete in some aspects, however, with some minor modifications it will work.
 
AndrewAlford
Posted: Fri Jan 13, 2006 7:10 pm
 
Here is a picture of the FALSE condition I modified, eg not Binary so it has to be ASCII.
<img src="http://forums.ni.com/attachments/ni/170/161070/1/ASCII.JPG"><a href="http://forums.ni.com/attachments/ni/170/161070/1/ASCII.JPG" target="_blank"></a> Message Edited by AndrewAlford on 01-13-2006 12:00 PM


ASCII.JPG:
http://forums.ni.com/attachments/ni/170/161070/1/ASCII.JPG
 
Toronto Transit
Posted: Thu Feb 09, 2006 5:10 am
 
Hello AndrewAlford,

&nbsp;

Can you please explain the modification you did, I am new to LabView and I can not follow what is going on inside this False Case.

&nbsp;

Some rare instances I had Dual channel example working without time-out report, on the same day it doesn't work, when it worked I used Ch1 on the scope's sample signal and Ch2 two on a DC source with 15 Volt. I have the same settings for both channels, scope shows 15 V as standalone device, on LabView screen 10 Volts ???

&nbsp;

Any advice help, appreciated.

&nbsp;

Hasan

&nbsp;

PS. if possible can I have a copy of modified getraw*.vi
 
Dennis Knutson
Posted: Wed Oct 10, 2007 7:40 pm
 
Your code is not clear at all since you provided a link to an image on your c drive. That doesn't work unless your pc is a web server.:smileywink:
Just click the Browse button next to the attachment field below the message body and attach the image to your post. Even better would be attaching the actual VI.
 
Delmar
Posted: Wed Oct 10, 2007 8:10 pm
 
Sorry 'bout that. Attached is an image of 'case 0' along with the actual VI.
&nbsp;
Del


scoperead.jpg:
http://forums.ni.com/attachments/ni/170/277304/1/scoperead.jpg


PPCT State Machine.vi:
http://forums.ni.com/attachments/ni/170/277304/2/PPCT State Machine.vi
 
Delmar
Posted: Wed Oct 10, 2007 8:40 pm
 
I've tried attaching the main VI again, along with the Fetch and modified GetRawWaveform routines.
Del


GetRawWaveform.vi:
http://forums.ni.com/attachments/ni/170/277310/1/GetRawWaveform.vi


PPCT State Machine.vi:
http://forums.ni.com/attachments/ni/170/277310/2/PPCT State Machine.vi


Fetch Waveform.vi:
http://forums.ni.com/attachments/ni/170/277310/3/Fetch Waveform.vi
 
 
Page 1 of 1    
All times are GMT
The time now is Sun Apr 20, 2014 10:51 am